dogfrisbee

Vilka hundar kan träna dogfrisbee?

/

av Joanna

/

Dogfrisbee är en väldigt jämlik disciplin. Frisbee kan lekas med små och stora hundar, unga och lite äldre, oavsett ras. Det finns några regler som kan vara bra att hålla i minnet när man ska leka frisbee med sin hund.

Din hund måste vara frisk
Ifall du vill träna med din hund på riktigt så måste du veta om din hund är frisk. Dogfrisbee är en väldigt dynamisk disciplin där din hund hoppar och vänder. Leder, muskler, skelett och hjärtat på hunden måste vara okej. Vi rekommenderar att din hund har kontrollerats för dysplasi och sjukdomar i ryggraden innan du börjar träna någon sport med den.

OBS! Kom ihåg att uppvärmning är ett måste innan varje träning, även om hunden är fullt frisk.

Raser som inte tycker om att svettas
Vi skulle inte rekommendera hundfrisbee för hundar som rhodesian ridgeback, samoyed eller grand danois. De har andra intressen än att apportera saker och de är söta ändå.
Men även om du har en hund som föredrar mat framför leksaker kan du ändå prova med frisbeeskivor. De är väldigt frestande för hundar för att de flyger iväg väldigt snabbt, snabbare än andra hundleksaker. Vi känner många hundar som lärde sig att leka frisbee genom att få mat för att apportera.

Tänk på dina hundars möjligheter
Det är ju en självklar sak men bara för säkerhets skull vill vi påminna dig om att tänka på din hunds möjligheter. Det finns väldigt många hundar som älskar att leka även om de är jättetrötta. Vi måste vara deras hjärna då.
Om din hund är gammal så måste du anpassa dig till honom – kanske är det dags att sluta med höga hopp och rörelser som inkluderar plötsliga och kraftiga svängar.
Du måste ägna särskild uppmärksamhet om du äger en hund av brakycefaliska raser, t.ex. mops eller fransk bulldog. De kan ofta vara väldigt lekfulla, men de kan få det svårt i varmt väder.

Som du ser så går det att leka hundfrisbee med nästan alla hundar som finns. Tänk också på att du kan anpassa hur du leker med din hund så att ni båda är nöjda och bekväma. Lycka till!

OBS! Vi gör vårt bästa för att endast tillhandahålla information som är i linje med våra bästa avsikter och vår kunskap som vi ständigt utökar. Du måste dock komma ihåg att våra blogginlägg inte ska behandlas som individuella råd för dig och din hund. Om du är orolig för din hunds hälsa, vänligen prata med veterinären.

Om
Joanna

Matte som kastar frisbee.

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0.00 kr