dogfrisbee

Hur långa träningspass borde jag göra?

/

av Joanna

/

Inga kommentarer

När det gäller dogfrisbeeträning behöver man först och främst tänka på att det är en sprintdisciplin. De allra längsta prestationsmomenten i tävlingen pågår i 2 minuter och på grund av hög intensitet är både förare och hund jättetrötta efteråt! 

Många avancerade förare brukar köra 2-3 pass på 3-5 minuter med en lång paus mellan övningarna. 20-40 minuter låter rimligt speciellt när man tränar med flera hundar, en efter den andra, samt vill kasta ensam en liten stund. Då kan hundar vänta till exempel i bilen. 

Längden på passen beror såklart på vad du gör med hunden. Gör ni krävande, explosiva övningar såsom vaults så borde det inte pågå för länge. Det är alltid bättre att sluta lite för tidigt i stället för att förlänga övningarna så att hunden blir uttråkad.

Det viktigaste är att observera sin hund och anpassa allt utifrån dennes behov. Tänk på att alltid sluta passet när hunden fortfarande vill leka, har energi och lust för att fortsätta. 

Låt den vila ordentligt mellan sessionerna och efter träningspasset. Glöm inte uppvärmning och cool down, ge hunden vatten medan den väntar på sin tur. Lycka till!

Om
Joanna

Matte som kastar frisbee.

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0.00 kr