dogfrisbee

Tre UpDog-domare i Sverige! Dags att tävla!

/

av Joanna

/

Inga kommentarer

I somras gick tre av oss dogfrisbeefans en domarutbildning hos föreningen UpDog. Vi tog examen, vilket betyder att vi blev behöriga att organisera och leda frisbee-tävlingar i Sverige. Det är dags för att tävla lite, eller hur?

Låter som en plan?

Nästa år vill vi genomföra den allra första UpDog-tävlingen i Sverige. Har ni några förslag på platser där det skulle kunna ske och spel som vore bäst att prova så hör gärna av er, till exempel på mejl hej@dogfrisbee.se eller på vår Instagram-sida. Här kommer några detaljer på vad som behövs:

  • gräsyta på minimum 60×30 yards,dvs. 55x28m
  • platt, utan störningar såsom stolpar eller liknande
  • gott om plats runt omkring
  • väl tillgänglig med transporter för spelare och tittare
  • med möjlighet att koppla elektricitet

När det gäller olika typer av spel så finns det många olika möjligheter inom UpDog. Man kan nog säga att den allra mest imponerande är Freestyle – trots att ingen av oss har behörighet att döma just den här grenen i Sverige, vid intresse kan vi såklart bjuda några domare från utlandet! 

Det finns också några spel som blandar ihop agility och dogfrisbee, Frizgility exempelvis. Dessa kan vara särskilt intressanta för er som kör agility och som redan har provat frisbee litegrann. Tränar ni agility så kan ni egentligen bara anmäla er till sådana spel och prova med era hundar – jag kan garantera er att det går utmärkt.

Många av UpDog-spelen handlar i stort sett om strategi. Jättekul för dig som gillar att tänka på din prestation på förhand och planera noggrant hur du vill göra. Inom ett och samma spel finns det mängder av olika sätt att spela, vilket gör det ännu mer underhållande. Titta exempelvis på Boom eller Greedy!

Sist men inte minst finns det “good old” Throw and Go. Kan din hund springa efter en frisbee, fånga den och apportera tillbaka så är ni redo att tävla! 

Vilka spel tycker ni är roligast?

Om
Joanna

Matte som kastar frisbee.

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0.00 kr