dogfrisbee

Sluta träna när ni har som roligast!

/

av Joanna

/

Inga kommentarer

Ni har det jättekul, din hund springer som galen efter frisbeen och leken fortsätter som en dröm. Bättre hade ni inte kunnat ha det. Din hund är fortfarande full av energi och du vill fortsätta kasta till honom. Det är så frestande att fortsätta leka, men…

Det är precis i denna stund då du borde avsluta träningen. Säg bara till hunden att det är slut och lägg frisbeen i ryggsäcken.

Varför borde jag göra så, kan du fråga? Det är ju ologiskt!

Ja, det kan känna lite konstigt i början men du kommer att snabbt märka att nästa gången när du visar en frisbee till hunden kommer den bli ännu mer fokuserad och fascinerad av att leka. 

Gör du tvärtom så blir din hund till slut uttråkad av frisbee. Den kommer att tänka att frisbeen är den där leken när den springer och springer och springer tills den är helt slut och trött. Det vill vi inte, eller hur? I stället vill vi att hunden känner att frisbee är det roligaste som finns och det är genom att avsluta mitt i det roliga som hunden fortsätter att vara sugen på mer frisbee.

Det är lite likadant med oss människor – brist på något är bättre och mer motiverande för oss än överflöd av detsamma. Tänk att du reser ifrån vårt kalla Sverige under vintertid till något varmt och spännande land för semester. Det är så otroligt spännande den första veckan, under den andra veckan är det fortfarande kul men du börjar så småningom längta hem… Om du av någon anledning stannar där för många veckor kan du till slut inte sluta tänka på att komma hem, sova i din egen säng, äta din hemlagade mat och träffa dina kompisar. Du har fått det nog med semester trots att det var så kul i början!

För alla nybörjare, unga hundar samt de hundar som inte är helt galna i att springa efter leksaker så räcker det ofta med att leka 2 – 3 minuter och precis när hunden har det jättekul avslutar du träningen. Du kommer att se att hundens motivation ökar.

OBS! Vi gör vårt bästa för att endast tillhandahålla information som är i linje med våra bästa avsikter och vår kunskap som vi ständigt utökar. Du måste dock komma ihåg att våra blogginlägg inte ska behandlas som individuella råd för dig och din hund. Om du är orolig för din hunds hälsa, vänligen prata med veterinären.

Om
Joanna

Matte som kastar frisbee.

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0.00 kr