dogfrisbee

Vilka discar borde jag välja?

/

av Joanna

/

Inga kommentarer

Redan nu har vi många spännande frisbee-discar i vår butik. De är alla professionella skivor som går att använda både under träningspass och tävlingar. Korta beskrivningar kan du läsa på produktsidorna i butiken. Vi beskriver också skillnader här nedanför. Har du ytterligare frågor tveka inte att höra av dig, vi hjälper dig jättegärna!

Wham-O Fastback Standard samt Flex är de discar som vi rekommenderar att testa först. De är betydligt billigare än andra och är förstahandsvalet av proffs världen runt. Deras nackdel är att de inte är lika hållbara som t.ex. Eurablend eller Jawz. Med vissa hundar går det att använda Fastback och Fastback Flex oändligt medans de endast överlever ett enda träningspass med andra. Det går faktiskt inte att bedöma utan att testa själv. Är det värt et försök? Det tror vi definitivt!

Vet du redan att din hund inte kommer visa någon nåd för sina diskar så är Jawz det bästa valet. Mest hållbar i hela frisbee-världen. Trots att de väger betydligt mer än Fastback eller Hero235 så är de väldigt snabba. Kom dock ihåg att extrem hållbarhet inte betyder att du borde lämna hunden ensam med skivan. Det borde du faktiskt inte göra oavsett vilken skiva du använder. Det finns faktiskt inte så många leksaker överhuvudtaget som du borde lämna hunden utan tillsyn med. Jawz Hyperflex är den nyare versionen av Jawz. Vi har börjat testa den nyligen. Våra vänner från Polen säger dock att Hyperflex är ännu bättre än vanliga Jawz.

Har du en liten hund och/eller en valp så rekommenderar vi att du tar Jawz PUP eller Jawz Hyperflex PUP. Dessa skivor är betydligt mindre än andra så det finns ingen risk att frisbeen skulle vara större än hunden själv. P.S. Skynda på eftersom det inte är så lätt att få tag i dessa små skivor!

Wham-O Eurablend är en väldigt universell samt ganska underskattad skiva. Kan flyga långt, klarar sig under vindertid samt är betydligt mer hållbar än vänlig Fastback. Eurablend har den största diametern inom alla frisbee-skivor. Många förare säger att det är deras bästa skiva som de har haft för en överraskande lång tid.

Hero Xtra235 Freestyle är ett väldigt bra val för dig som vill träna i freestyle samt har åtminstone lite erfarenhet inom sporten. Det går faktiskt inte att bedöma vilka skivor som är de bästa för sporten – Xtra235, Fastback, Competition Standard eller något helt annat. Man behöver testa och välja själv, det beror framför allt på ens preferenser. Det är värt att prova ifall Fastback inte klarar sig tillräckligt länge i din hunds käkar och/eller ifall du behöver en skiva för temperaturer lägre än -5 Celsius.

Hoppas att saker är tydligare nu och att det blev lättare för dig att välja. Har du ytterligare frågor tveka inte att skriva till oss och fråga, vi hjälper dig jättegärna. Skriv gärna till oss även om du har några speciella önskemål angående tillgängliga skivor i butiken. Allt kan fixas!

Om
Joanna

Matte som kastar frisbee.

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0.00 kr